Poslovni rezultati kompanija doveli do rasta Wall Streeta, prate ga i azijske burze

Foto: Pexels

Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica znatno porasle jer američke kompanije izvješćuju o boljim kvartalnim poslovnim rezultatima od očekivanih, a ulagači se, uz to, nadaju da je završen ciklus povećanja kamata.

Dow Jones ojačao je 0,93 posto, na 33.984 boda, dok je S&P 500 porastao 1,06 posto, na 4.373 boda, a Nasdaq indeks 1,20 posto, na 13.567 bodova.

Jučer je, piše Hina, cijena dionice Charles Schwaba skočila gotovo pet posto, nakon što je ta brokerska kuća izvijestila o manjem nego što se očekivalo padu zarade.

Idućih dana rezultate će, među ostalim, objaviti Bank of America, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Tesla, Johnson & Johnson…

Sezona objave kvartalnih izvješća tek je počela, no dosad je većina kompanija izvijestila o boljim rezultatima nego što se očekivalo, pa su povećane i procjene.

Jučer je Patrick Harker, predsjednik ogranka Feda u Philadelphiji, kazao da smatra da je središnja banka vjerojatno završila ciklus povećanja kamata.

Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, no trguje se oprezno uoči objave nekoliko važnih izvješća iz kineskog gospodarstva.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko sedam sati u plusu 0,5 posto, nadoknadivši jučerašnje gubitke.

Pritom je japanski Nikkei indeks ojačao 1,1 posto, dok su cijene dionica u Australiji, Šangaju, Hong Kongu i Južnoj Koreji porasle između 0,3 i 1,1 posto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari