Pavao Vujnovac odlazi s mjesta predsjednika uprave ENNA grupe i PPD-a

Hina
Pavao Vujnovac, vlasnik Open Pass-a, Foto: Hina/ Dario Grzelj/arhiv

Boštjan Napast od 1. srpnja postaje novi predsjednik Uprave tvrtke Energia Naturalis (ENNA), a na toj će poziciji zamijeniti Pavla Vujnovca, priopćili su u petak iz ENNA grupe.

Hina pojašnjava kako Vujnovac ostaje vlasnik svih tvrtki u sustavu, no povlači se iz operativnog, svakodnevnog upravljanja ENNA grupom, kao i s mjesta predsjednika uprave PPD-a.

Energiju naturalis napušta i Damir Spudić, dosadašnji CFO, a on i Vujnovac će u budućnosti u ENNA-i preuzeti nadzorne funkcije.

Boštjan Napast diplomirani je inženjer strojarstva s dugogodišnjim upravljačkim iskustvom u sektorima energetike i logistike. Uz ostalo, 2011. preuzeo je vođenje tvrtke Geoplin koju je kroz deset godina transformirao iz lokalne u uspješnu regionalnu tvrtku. Krajem 2021. godine, pak, dolazi na mjesto predsjednika uprave Luke Koper.

Početkom godine ENNA grupi pridružio se i Mate Žužić na mjestu direktora financija. Neposredno prije dolaska u ENNA-u bio je direktor ulaganja za Lukšić grupu u Hrvatskoj koji su jedini dioničari Plave Lagune, Jadranskih luksuznih hotela i Excelsa Nekretnina.

Nadalje, Sabina Škrtić ostaje članica uprave ENNA grupe zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku.

U priopćenju se ističe i da PPD kao i njegove tvrtke kćeri u inozemstvu (PPD grupa) izlazi iz sastava ENNA grupe i prelazi u vlasništvo tvrtke Blue Horizon, u sto postotnom vlasništvu Pavla Vujnovca, također sa sjedištem u Vukovaru.

Antonija Glavaš i Ivana Ivančić nastavljaju voditi PPD kao članice uprave Prvog plinarskog društva.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari