Ogromna potražnja za Xiaomijevim automobilima, u 24 sata 90.000 prednarudžbi

Xiaomi SU7, Foto: Xiaomi

Kineski Xiaomi upozorava potencijalne kupce električne limuzine SU7, da bi na svoj automobil zbog goleme potražnje mogli čekati četiri do sedam mjeseci.

Proizvođač pametnih telefona i druge potrošačke elektronike počeo je u četvrtak primati narudžbe za svoj model električnog automobila s kojim ulazi na to tržište te je, piše Hina, izvijestio da je u prva 24 sata broj prednarudžbi dosegnuo 88.898.

Prema stanju na Xiaomijevoj aplikaciji za narudžbu automobila, isporuke za standardni model SU7 po cijeni od 29.870 dolara, mogle bi potrajati između 18 i 21 tjedan.

Čekanje na isporuku modela SU7 Pro trajat će čak i duže, od 18 do 21 tjedan, dok bi se za najskuplji model, čija je cijena 41.500 dolara, moglo čekati između 27 i 30 tjedana.

SU7, čiji dizajn podsjeća na Porscheove modelea sportskih automobila Taycan i Panamera, lansiran je usred žestokog rata cijena na svjetskom automobilskom tržištu gdje se više od 40 marki natječe za pažnju potrošača.

Xiaomi pritom ima brojne prednosti, ističu analitičari, jer ima puno više novca od većine startupova koji se bave električnim vozilima, a od velike pomoći će mu biti i iskustvo stečeno u biznisu s pametnim telefonima.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari