Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u rujnu veći na mjesečnoj i godišnjoj razini

Pixabay.com
Građevinski radovi, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Prema kalendarski prilagođenim indeksima, u rujnu ove godine u odnosi na isti mjesec lani, obujam građevinskih radova u Hrvatskoj bio je veći za 5,3 posto, prema privremenim podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Obujam radova izvedenih na zgradama bio je veći za 8,4 posto, u usporedbi s rujnom 2022. godine, dok je obujam radova na ostalim građevinama ostao isti.

Na mjesečnoj razini, obujam građevinskih radova bio je veći za 0,9 posto u rujnu u odnosu na kolovoz 2023. godine.

Podaci DZS-a pokazali su da je obujam građevinskih radova na zgradama bio veći za 1,7 posto, a na ostalim građevinama manji za 0,3 posto, u odnosu na kolovoz.

U prvih devet mjeseci ove godine obujam građevinskih radova bio je veći za 3,7 posto u usporedbi s istim razdobljem 2022.

Od siječnja do rujna 2023. godine obujam građevinskih radova na zgradama bio veći za 7,1 posto, dok je obujam radova na ostalim građevinama bio manji za 1,6 posto, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

U rujnu 2023. godine potrošeno je 39,5 posto radnih sati na rekonstrukcije, popravke i održavanja, a 60,5 posto radnih sati potrošeno je na novogradnju.

Istodobno, na zgradama je odrađeno 53,8 posto radnih sati, a na ostalim građevinama 46,2 posto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari