Njemački Rheinmetall kupio većinski udio u rumunjskom proizvođaču vojnih vozila

Pixabay.com
Vojno vozilo, ilustracija Foto: Pixabay.com

Njemački Rheinmetall objavio je da je kupio 72,5 posto udjela u rumunjskom proizvođaču vojnih vozila Automecanica Medias, najavljujući širenje na tržišta u istočnoj Europi.

Rheinmetall će kupnjom većinskog udjela u rumunjskoj tvrtki proširiti proizvodnju vojnih vozila, uz usluge održavanja.

Proširenje poslovanja na Rumunjsku omogućit će njemačkoj tvrtki da brže reagira na narudžbe i učvrstiti lanac opskrbe oružanih snaga na NATO-vom istočnom boku, prenosi Hina. Već u ovoj godini očekuju narudžbe vrijedne stotine milijuna eura.

Rheinmetall trenutačno posluje u Mađarskoj i Litvi, a akvizicija u Rumunjskoj otvorit će mu pristup i drugim, “perspektivnim zemljama u regiji”, navode u priopćenju.

Financijski detalji transakcije još nisu poznati. Rheinmetall procjenjuje da bi mu akvizicija na srednji rok mogla osigurati prihod od oko 300 milijuna eura.

Njemačka kompanija bit će većinski vlasnik Automecanica Mediasa preko podružnice Rheinmetall Landsysteme GmbH, a na rumunjskom tržištu poslovat će pod imenom Rheinmetall Automecanica SRL. Ostale dionice Automecanica Mediasa zadržat će privatni ulagači.

Rumunjska kompanija proizvodi specijalna vozila, opremu za kamione i prikolice za civilnu i vojnu namjenu. Pogon u Rumunjskoj trebao bi održavati borbena vozila zapadne proizvodnje u Ukrajini i pružati logističku podršku.

6 Odgovora

  1. Najbolja firma za proizvodnju oklopnih vozila i obrambenog sustava. Tenk Leopard 2, Panzerhaubice, sustav Mantis itd…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari