Mplus Grupa dobila investiciju EBRD vrijednu 60 milijuna eura

Mark Davis, EBRD regionalni direktor za središnju Europu, Darko Horvat, predsjednik Uprave Mplus Group FOTO: Mplus Group

Investicija Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Business Process Outsourcing (BPO) poslovnu vertikalu Mplus Grupe, vrijedna 60 milijuna eura, dobila je regulatorna odobrenja nadležnih vlasti te je zaključena 21. svibnja, izvijestili su iz te grupe.

Paralelno sa zaključenjem investicije, Mplus je objavio i da je EBRD imenovao dvoje stručnjaka u nadzorni i savjetodavni odbor društva M Plus Croatia, Stephanie Wilson i Derwyna Jonesa, koji bi trebali doprinijeti rastu i razvoju Customer Experience (CX) i BPO divizije Mplus Grupe.

Podsjetimo, krajem studenoga lani EBRD je uložio 60 milijuna eura u BPO vertikalu Mplus Grupe, a novim sredstvima Mplus će financirati daljnje širenje poslovanja. Ujedno, EBRD preuzima 28,3 posto udjela u kompaniji M Plus Croatia nakon što su to odobrile regulatorne vlasti. Riječ je o dosad najveća investiciji EBRD-a u vlasničku strukturu tvrtke u sektoru tehnoloških usluga u regiji jugoistočne Europe te jedna od većih investicija u Hrvatskoj, prenosi Hina.

Društvo M Plus Croatia je dio Mplus Grupe i konsolidira kompanije koje posluju u BPO poslovnoj vertikali Grupe. Nakon investicije, Mplus Grupa, koja trenutačno ima 68,7 posto udjela, ostat će većinski dioničar s 59,7 posto udjela, dok će MidEuropa nastaviti podržavati poslovanje kao manjinski investitor.

Mplus Grupa u vlasništvu je mirovinskih fondova, institucionalnih investitora i privatnih ulagača, a uz Hrvatsku, pruža usluge na 57 tržišta diljem svijeta te je jedan od vodećih poduzeća u segmentu eksternalizacije poslovnih procesa.

U priopćenju se titulira kao europski lider koji uspješno integrira dinamične industrije kontaktnog centra, informacijskih tehnologija, usluga zapošljavanja (HR) i eCommerce segmenta s ciljem rješavanja globalnih izazova na polju korisničke podrške.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari