Lamborghini prošle godine po prvi put prodao više od 10.000 vozila

Pixabay.com
Lamborghini, Foto: Pixabay.com

Talijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila Lamborghini prošle je godine po prvi put prodao više od 10.000 vozila, rekao je predsjednik kompanije i glavni izvršni direktor Stephan Winkelmann.

“Tako sam nevjerojatno ponosan što mogu objaviti da smo dosegli još jednu povijesnu prekretnicu”, kazao je.

Potpomognut uspjehom svog SUV-a Urus, koji sada košta više od 230.000 eura, Lamborghini je posljednjih godina proširio svoju proizvodnju, oslanjajući se na solidnu potražnju bogatih ljubitelja automobila, prenosi Reuters.

Proizvođač automobila, podružnica njemačkog Volkswagena, isporučio je ukupno 10.112 sportskih automobila i SUV-ova prošle godine, u odnosu na više od 9.200 vozila u 2022. godini.

Rival Ferrari, koji će kasnije ove godine objaviti podatke za 2023., uključujući i one o prodaji automobila, isporučio je više od 13.200 automobila u 2022. godini.

Europa, Bliski istok i Afrika bile su regije u kojima je zabilježen najveći porast isporuka za Lamborghini prošle godine, s porastom od 14 posto na gotovo 4.000 vozila. Prodaja u američkoj regiji porasla je za devet posto na 3.465, dok je u azijsko-pacifičkoj regiji porasla za četiri posto na 2.660 vozila.

Lamborghinijeva ponuda uključuje i dva supersportska automobila, Huracan s deset cilindara i Revuelto s 12 cilindara, njegov prvi plug-in hibridni model koji je predstavljen prošle godine.

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari