Ferrari rasprodan godinama, na novi SUV potrebno čekati do 2026.

Foto: Pixabay.com

Ferrarijev novi automobil Purosangue SUV rasprodan je do 2026. godine, zbog čega je talijanski proizvođač za taj model prestao primati narudžbe.

Slična situacija, piše Fox Buisiness, je i ostalim Ferrarijevim vozilima koje ipak treba čekati nešto kraće, do 2025. godine.

To je u razgovoru s novinarima nakon objave kvartalnih rezultata otkrio Benedetto Vigna, izvršni direktor tvrtke, istaknuvši kako je iza Ferrarija jako dobra godina u kojoj su isporuke u prvih devet mjeseci porasle za 5,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani, odnosno na 10.418 automobila.

Po prvi put u povijesti, dodao je, hibridi su nadmašili automobile sa SUS pogonom pa je tako od 3.459 isporučenih vozila 51,3 posto imalo električni pogon.

Vigna se pohvalio i kako već sada imaju dovoljno narudžbi da pokriju čitavu 2025., a u slučaju Purosangue SUV modela i godinu nakon toga.

Istom prilikom otkriveni su i planovi tvrtke prema kojima će do 2030. godine 40 posto njihove proizvodnje otpadati na hibride, jednako toliko na električna vozila, a samo 20 posto na automobile sa SUS pogonom.

Jedan odgovor

  1. “When you buy a Ferrari, you are paying for the engine. The rest you get for free” -E.F.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari