Javilo se šest kupaca zainteresiranih za 3. maj Rijeka 1905

Pixabay.com
Brodogradnja, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Šest uglavnom europskih brodograđevnih firmi do sada je iskazalo interes za kupnju tvrtke 3. maj Rijeka 1905 i nastavak brodograđevne djelatnosti u riječkom škveru, potvrdio je predsjednik Nadzornog odbora 3. maja Juraj Šoljić.

Prema Šoljićevim riječima, još će pričekati ponude koje bi mogle prispjeti poštom, a nakon iskazivanja interesa potencijalnim kupcima bit će omogućen uvid u dokumentaciju, što je jedna od tvrtki već učinila.

Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 100 posto udjela, tj. u cijelosti tvrtke-kćeri 3. maj Rijeka 1905 objavljen je u sredini ožujka 2024., a rok za iskazivanje interesa je bio do 15. travnja, prenosi Hina. Temeljni kapital tvrtke 3. maj Rijeka 1905 je oko 10 milijuna eura.

Među uvjetima za kupnju investitorima je istaknuto da moraju dostaviti izjavu u kojoj navode da se bavi djelatnošću brodogradnje, odnosno da se namjerava baviti djelatnošću brodogradnje na području brodogradilišta 3. maja.

Tvrtka 3. maj Rijeka 1905 osnovana je zbog nastavka brodograđevne djelatnosti. Prema planu restrukturiranja 3. maja, djelatnost će se bez financijskih opterećenja iz prethodnih razdoblja obavljati u novoj tvrtki, koja je dokapitalizirana operativnom imovinom, a s ugovaranjem novih poslova u novu tvrtku će prelaziti i radnici.

Prema planu, brodogradilište 3. maj će dovršiti ranije ugovorene poslove među kojima je samoiskrcavajući brod za prijevoz rasutog tereta (527), dok nove poslove, primjerice izgradnju trupa za polarni kruzer, ugovara tvrtka-kćer.

Podsjećamo, tvrtka 3. maja Rijeka 1905 nedavno je sklopila ugovor s tvrtkom MKM Yachts o gradnji trupa i djelomičnom opremanju još jednog polarnog kruzera, luksuzne megajahte Scenic Eclipse. Projekt je vrijedan 250 milijuna eura.

Ugovor su potpisali predsjednica Uprave 3. maja 1905 Vjera Marić, direktor MKM Yachtsa Saša Čokljat, i vlasnik Scenica Glen Moroney.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari