Investicijski fondovi: Tek pokoji gubitnik

pixabay.com
Ulaganje novca, ilustracija Foto: Pixabay.com

Među investicijskim fondovima, prema posljednjim podacima HRPORTFOLIO-a, dobitnici bili u većini.
Naime, čak su 73 investicijska fonda ili 92,41 posto bilježila dobitke, dok ih je tek 6 ili 7,59 posto bilježilo gubitke, prenosi Hina.

Među dioničkim investicijskim fondovima i ovaj su puta, drugi radni dan za redom, prevladavali dobitnici. Naime, čak su 23 fonda dobila dok su ih tek 3 izgubila na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,12 posto Erste Adriatic Equity fonda do 1,52 posto Allianz Equity fonda. S druge su pak strane gubitke zabilježili tek ZB Asia fond (-0,38 posto), Erste Future Equity fond (-0,51 posto) i Generali Nova Europa fond (-0,76 posto).

Kod mješovitih investicijskih fondova ovaj puta, nakon 2 dana, tek dobitnici. Naime, od 23 su fonda svi dobili na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,06 posto Eurizon HR International Multi Asset fonda do 1,42 posto HPB Global fonda, prenosi Hina.

Među obvezničkim investicijskim fondovima i ovaj su puta, 2. radni dan za redom, prevladavali dobitnici. Naime, 9 je fondova dobilo na vrijednosti, dok je jedini gubitnik s gubitkom od 0,02 posto bio Raiffeisen EUR 2025 Bond II fond. Tako su se dobici kretali u rasponu od minimalnih 0,00 posto Raiffeisen USD 2026 Bond Bond fonda do 0,35 posto InterCapital Bond – klasa B fonda.

Među kratkoročnim obvezničkim investicijskim fondovima i ovaj su puta, 2. dan za redom, prevladavali dobitnici. Naime, čak je 14 fondova na vrijednosti, dok je jedini gubitnik s gubitkom od 0,01 posto bio OTP start fond. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,01 posto InterCapital Short Term Bond i Generali Plus fondova do 0,1 posto Raiffeisen Flexi Sustainable Bond kratkoročni obveznički fonda.

Među posebnim fondovima ovaj puta, za razliku od protekla 2 dana, tek dobitnici. Naime, svih je 5 fondova dobilo na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,2 posto ZB Future 2025 fonda do 0,3 posto ZB Future 2040 fonda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari