Huawei: Umjetna inteligencija imat će ključnu ulogu u stvaranju naše budućnosti

Eric Xu, zamjenik predsjednika Huaweija, Foto: Promo

“Ući ćemo u doba sveopće umjetne inteligencije za otprilike 20 godina. To će biti budućnost definirana percepcijom informacija, komunikacijom, računalstvom i kontrolom, mijenjajući način na koji živimo i radimo, ponovno definirajući naš odnos s prirodnim okolišem i otvarajući vrata novom digitalnom svijetu”, istaknuo je dr. Zhou Hong, predsjednik Huaweijevog Instituta za strateška istraživanja, u sklopu 21. izdanja Global Analyst Summita koji organizira ta tvrtka.

Dodao je i da će umjetna inteligencija imati ključnu ulogu u stvaranju naše budućnosti.

Na događaju se okupilo više od 500 analitičara, istraživača, ključnih opinion makera te drugih gostiju iz cijelog svijeta kako bi istražili i razgovarali o stanju ICT industrije, što nam novo donosi umjetna inteligencija te kako ju različite industrije usvajaju u svoje poslovanje.

Eric Xu, rotirajući predsjednik Huaweija, tako je pojasanio što sve tvrtka radi kako bi ostvarila svoju strategiju “All Intelligence”.

Ovom strategijom, kazao je, žele napredovati na više razina. Prvi segment je potaknuti napredak u umjetnoj inteligenciji i izgraditi ekosustave za zajednički uspjeh. Drugi dio uključuje korištenje umjetne inteligencije za povećanje konkurentnosti proizvoda i rješenja tvrtke.

Kao dio strategije, Huawei također aktivno integrira umjetnu inteligenciju u svoje interno upravljanje kako bi povećao učinkovitost i inovaciju, istovremeno ulažući u osnovna istraživanja u tom području.

Nastavit će, navode u priopćenju, proaktivno sudjelovati u globalnom upravljanju umjetnom inteligencijom te implementirati učinkovito upravljanje u svim aktivnostima dizajna proizvoda i aktivnostima prije lansiranja na tržište.

4 Odgovora

  1. Iskreno strahme te buducnosti. AI danas ima preveliku ulogu u nasem zivotu. Ali eto zivibili pa vidjeli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari