Hrvatski izlagači na najvećem svjetskom sajmu nautičke industrije u Amsterdamu

Pixabay.com
Jahta, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Petnaest domaćih proizvođača predstavljalo je Hrvatsku na METSTRADE-u, najvećem svjetskom sajmu nautičke industrije u Amsterdamu, u organizaciji udruge Hrvatske nautičke proizvodnje (CBIA).

Devet od petnaest hrvatskih izlagača izlagalo je unutar hrvatskog paviljona, a Hrvatska turistička zajednica potpomogla je organizirati Croatian Yachting Night, kaže član uprave udruge Teo Petričević.

Na večeri su uz lidere tvrtki koje upravljaju flotama jahti, bili predstavnici najvećih svjetskih proizvođača opreme te predstavnici međunarodnih nautičkih udruga uključenih u organizaciju svih svjetskih događanja pomorske industrije, prenosi Hina.

O potencijalu nautičke industrije govori podatak kako prosječan prihod od održavanja i remonta jahti iznosi više od 345.000 eura po plovilu. Kada se zna da se većina remonta odvija zimi, a posade borave u destinaciji remonta, jasno je kako bi takvi gosti visoke platežne moći mogli približiti Hrvatsku cilju cjelogodišnjeg turizma, smatraju u udruzi.

Kako se radi o industriji koja ostvari godišnji promet od gotovo devet milijardi dolara, ostvarenje višegodišnjih nastojanja da Hrvatska konačno dobije nacionalni paviljon te zasluženo mjesto među liderima industrije, ogroman je uspjeh, dodaju.

Među zemljama koje godinama imaju nacionalni paviljon ističu se Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska, Turska i SAD.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari