Hrvatska potpisala ugovor sa Saudijskom Arabijom o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

Saudijska Arabija, Foto: Shams Alam Ansari/Pexels

Izaslanstva hrvatske vlade i vlade Kraljevstva Saudijske Arabije završili su pregovore za sklapanje ugovora o uklanjanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i na imovinu te sprječavanju porezne utaje i izbjegavanja plaćanja poreza, izvijestili su iz Ministarstva financija RH.

Pregovori između dva izaslanstva vođeni su u razdoblju od 13. do 15. svibnja u Rijadu, piše Hina.

Hrvatsko izaslanstvo predvodio je Dalibor Legac, voditelj Službe za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja u Poreznoj upravi Ministarstva financija, a ono Saudijske Arabije generalni direktorom za ugovore i strateška partnerstva u Poreznoj i Carinskoj upravi Wassal Almalki.

Po uspješno završenim pregovorima, obje države će započeti vlastite unutarnje postupke kojima se omogućuje potpisivanje Ugovora i njegovo naknadno potvrđivanje u parlamentima obiju država.

“Nakon potvrđivanja i stupanja ugovora na snagu, istim će se potaknuti nova te intenzivirati postojeća suradnja između dvije države. Ugovorom će se postići brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda, poboljšanje uvjeta za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga, poboljšanje uvjeta za financijska ulaganja te povećanje stupnja ukupne gospodarstvene aktivnosti obiju država”, ističu iz Ministarstva financija.

15 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari