HOK: Porast broja obrta u cehu frizera i kozmetičara

Freepik.com
Frizeri, Freepik.com/Ilustracija

Ceh frizera, kozmetičara, njege tijela i fitnesa u proteklih pet godina bilježi kontinuirani rast, te je do kraja siječnja ove godine u Hrvatskoj aktivno 8.807 obrta u spomenutom cehu, što je 2.614 obrta ili 42,2 posto više u odnosu 2019. godinu.

Među prva tri zanimanja po broju položenih ispita u 2023. godini su majstori frizeri, u prošloj godini dobili smo 89 novih majstora frizera koji su tako potvrdili da su im teorijska znanja i praktične vještine zaista izvanredne te da će uslijed dobivenog pečata kvalitete postati još traženiji na tržištu. U prošloj godini majstorski ispit je položilo i 18 hrvatskih kozmetičara“, priopćeno je iz ovog ceha.

Hrvatska obrtnička komora (HOK) zbog povećanog broja obrta u ovoj branši, početkom ožujka na Zagrebačkom Velesajmu organizira stručni skup pod nazivom “Majstori ljepote – Dani frizera i kozmetičara HOK-a”, kao dio jubilarnog 25. sajma BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024.

Gradimo manifestaciju koja će biti ključna za hrvatsku industriju ljepote, stvaramo platformu na kojoj ćemo predstaviti, ali i unapređivati naša izrazita domaća znanja i vještine. Važan segment događaja su svakako državna prvenstva za frizere i kozmetičare, ali i školska natjecanja – to su novi naraštaji koji su budućnost naše industrije ljepote. Pozivamo sve predstavnike struke da se uključe i nazoče događanju te da zajedno stvorimo najveće regionalne susrete predstavnika ove dvije struke“, kaže predsjednica Ceha frizera i kozmetičara HOK-a Martina Gregur, koja je i renomirana sutkinja na svjetskim frizerskim natjecanjima.

Manifestacija će trajati od 8. do 10. ožujka 2024. a posebno atraktivan dio programa se očekuje 9. ožujka, kada će se održati stručna radionica koju će voditi Farrukh Shamuratov, međunarodno poznati i priznati frizer, stilist i vizažist, te Pei Wang, višestruko nagrađivana stručnjakinju za medicinsku kozmetiku, kao i radionica Davora Bilmana koji će okupljene frizere i kozmetičare naučiti kako s pomoću Skenera osobnosti unaprijediti odnos i komunikaciju s klijentima.

Partner događanja je i NZJZ Andrija Štampar, koji će u sklopu programa okupljene frizere i kozmetičare informirati o tome kako se mogu uključiti u kampanju promocije preventivnih zdravstvenih pregleda, kao savjetnici za ljepotu i zdravlje.

10 Odgovora

  1. Treba ispitati koliko njih ima završen majstorski ispit za djelatnost koju pružaju ali naravno da HOK-u to nije u interesu pa radije trljaju ruke jer se obrti otvaraju i sve dok imaju koristi, obrta će biti sve više, konkurencija sve veća a frizure i nokti sve lošiji. Tko će namiriti psihičku bol žene koja je došla u salon i želi se transformirati u plavušu a izađe iz salona žuta kao pilić?

  2. Da ih više završava majstorski, generalno bi iste usluge bile kvalitetnije u RH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari