Francuski Marlink kupio domaću IT tvrtku Diverto

Pexels.com
Tehnologija, Foto: Pexels.com

Domaća tvrtka Diverto, koja pruža usluge s područja informacijske sigurnosti za razne organizacije, prodana je francuskom Marlinku, navodno za oko 22 milijuna eura.

Diverto je, prema podacima bonitetne kuće CompanyWall, lani ostvario ukupne prihode u iznosu od 6,48 milijuna eura, što je za 88.607 manje nego u godini prije. Ukupna dobit iznosila im je 1,48 milijuna eura. Ipak, iako su prihodi bili nešto manji, može se reći da su i dalje dosta dobri, posebno u odnosu na 2021. kada su iznosili 4,28 milijuna eura.

“Marlink, vodeći pružatelj upravljanih usluga poslovno-kritičnih ICT rješenja, zaključio je potpuno preuzimanje Diverta, pionira u pružanju naprednih IT i OT sigurnosnih rješenja za poslovne i kritične infrastrukture. To će značajno ojačati Marlinkov portfelj kibernetičke sigurnosti”, objavili su iz Marlinka.

Diverto, sa sjedištem u Zagrebu, prošlu godinu završio je s 55 zaposlenih, što je 11 više nego u godini prije. Ukupni rashodi tvrtke iznosili su 4,69 milijuna eura i bili su za 889.396 eura veći nego u 2022.

“Srdačno primamo Diverto i njegovo stručno osoblje u Marlink Grupu. Brzo raste potražnja za stručnošću i resursima kako bi se zadovoljile sve veće potrebe naših klijenata u IT i OT sigurnosti, a ova akvizicija je važan korak u jačanju naših sposobnosti i širenju našeg poslovanja”, poručio je Nicolas Furgé, direktor poslovne jedinice Digital u Marlinku.

Iz Marlinka navode da tvrtka ima godišnje prihode u iznosu od oko 743 milijuna eura. Imaju i 1.500 zaposlenika koji rade u više od 30 zemalja.

“Diverto se sa zadovoljstvom pridružuje Marlink Grupi i veselimo se načinima na koje će naši klijenti i zaposlenici imati koristi od toga. Diverto će doprinijeti značajnom ekspertizom u području kibernetičke sigurnosti i inženjerskim sposobnostima koje će omogućiti stvaranje cjelovitog i jedinstvenog portfelja najboljih u klasi rješenja za kibernetičku sigurnost kako bi se zadovoljile sve veće potrebe Marlinkovih klijenata”, rekao je Bože Šarić, glavni izvršni direktor Diverta.

DIVERTO d.o.o. primjena informacijske sigurnosti

Ulica Filipa Vukasovića 1, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
6.481.446,80 (2023)
Broj zaposlenih:
55 (2023)

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari