FedEx otpušta 2.000 radnika u Europi

Pixabay.com
FedEx, Pixabay.com

Američka logistička tvrtka FedEx objavila je da će ugasiti do 2.000 radnih mjesta u Europi kako bi dodatno smanjila troškove jer se normalizira potražnje za uslugama dostave u postpandemijskom razdoblju.

Otkazi u pomoćnim službama bit će raspoređeni na 18 mjeseci i nose troškove prije oporezivanja, uključujući pravne pristojbe i otpremnine, u rasponu od 231,67 milijuna do 347,51 milijuna eura, izvijestila je uprava.

Smanjeni broj radnika trebao bi kompaniji uštedjeti od 115,83 milijuna do 162,17 milijuna eura godišnje od fiskalne 2027., dodali su. Kompanija posluje u više od 45 europskih zemalja i teritorija, uključujući Hrvatsku, i zapošljava više od 52.000 ljudi.

“Povrh optimizacije naših mreža, poduzimamo mjere kako bismo pojednostavili brojne funkcije i smanjili strukturne troškove”, priopćili su.

Do kraja iduće godine FedEx planira smanjiti troškove za 3,7 milijardi eura. U ožujku su podigli prognozu dobiti u fiskalnoj 2024., uz obrazloženje da će im smanjeni troškovi donijeti veću dobit po dionici.

FedEx i njegov konkurent United Parcel Service (UPS) te druge tvrtke u sektoru imali su puno posla u početnoj fazi pandemije budući da su građani u strogom lockdownu posjete trgovinama zamijenili dostavom robe na kućna vrata.

Oporavak putovanja i povratak građana u restorane preokrenuli su trend, prenosi Hina, a otegotna okolnost bila je i inflacija.

I UPS planira smanjiti troškove u ovoj godini, za 926,7 milijuna eura. U siječnju su objavili da će ukinuti 12.000 radnih mjesta i istražiti strateške opcije za Coyote, posrednika u kamionskom prijevozu tereta, zbog slabe potražnje i prevelikog kapaciteta u sektoru.

19 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari