Continental snizio prodajne izglede

pixabay.com
Zamjena guma, ilustracija Foto: Pixabay.com

Njemački dobavljač automobila i autoguma Continental smanjio je svoje izglede za ovu godinu, navodeći pad na sjevernoameričkom i europskom tržištu zamjenskih guma. Očekuje se da će godišnja prodaja iznositi oko 41,5 milijardi eura do 44,5 milijardi eura, u usporedbi s prethodnom procjenom od 42 – 45 milijardi eura.

Za cijelu godinu, tvrtka očekuje nešto veću proizvodnju osobnih i lakih gospodarskih vozila: planirano je da će se proizvesti 3 do 5 posto više automobila nego lani – umjesto 2 do 4 posto. To utječe na Continental jer njegovo poslovanje s dijelovima i gumama ovisi o razinama proizvodnje proizvođača automobila.

Osim toga, prenosi seebiz.eu, tvrtka sada više ne preuzima prethodno prijavljenih 1,7 milijardi eura dodatnih troškova za plaće, materijale, energiju i logistiku u fiskalnoj 2023. godini. Brojka je smanjena na 1,4 milijarde eura. U drugom kvartalu prodaja je porasla za 10,4 posto, na 10,4 milijarde eura.
Neto prihod iznosio je 209 milijuna eura, u usporedbi s prošlogodišnjim gubitkom od 251 milijun eura. Zarada prije kamata i poreza (EBIT) iznosila je 377 milijuna eura, u usporedbi s gubitkom prethodne godine od 165 milijuna eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari