Cijene nafte blago pale

pixabay.com
Rafinerija, ilustracija Foto: Pixabay.com


Cijene nafte blago su se smanjile na međunarodnim tržištima, na zatvaranju burzi, a cijena u Londonu zadržala se blizu najviših razina iz siječnja, jer su spekulacije o još jednom povećanju kamatnih stopa u SAD-u izblijedjele nakon objave podataka o inflaciji, a OPEC ostao pozitivan u pogledu procjena naftne potražnje.

Cijena barela na londonskom je tržištu manja je u odnosu na prethodno zatvaranje za 23 centa, na 87,32 dolara, prenosi Hina. Na američkom se tržištu barel prodavao po 37 centi nižoj cijeni, od 84,03 dolara. Cijene na oba tržišta kontinuirano rastu od lipnja.

Cijena u SAD-u je u četvrtak dotaknula najvišu razinu ove godine, a u Londonu najvišu cijenu od siječnja. Cijene nafte porasle su posljednjih dana potaknute produljenjem saudijskih i ruskih rezova proizvodnje, uz strah za opskrbu potaknut mogućnošću da bi sukobi između Rusije i Ukrajine u regiji Crnog mora mogli ugroziti ruske isporuke nafte. ​OPEC je odvojeno objavio da je u srijedu barel košarice nafte njegovih članica poskupio 59 centi, na 88,2 dolara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari