Butković: Neće biti povećanja cijene struje i plina

Potpredsjednik Vlade RH, Oleg Butković, Foto: Hina/Dario Grzelj

Potpredsjednik Vlade RH, Oleg Butković, rekao je da će novi paket mjera Vlade RH pomoći stanovništvu i poduzetništvu, te da neće biti povećanja cijene struje i plina, a najvjerojatnije će ostati i jednokratne potpore umirovljenicima i drugim korisnicima.

Na obljetnici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo kazao je da se paket međuresorno priprema te da će se “nastaviti sa svim dobrim stvarima koje su bile i do sada”.

Prema tome, kako je rekao, neće biti povećanja cijene električne energije ni plina, kada je riječ o građanima i većem dijelu poduzetništva.

Dodao je da će vjerojatno ostati i jednokratne potpore za umirovljenike te sve ostale korisnike tih naknada, prenosi Hina.

Naglasio je da su se iste ili slične mjere donosile i nakon pojave korone, odnosno nakon početka rata u Ukrajini kada su cijene energenata porasle, tako da ovo nije ništa novo.

“Cijene su tada bile visoke, izašli smo s konkretnim mjerama kako naši građani ne bi osjetili udar koji se dogodio, tako da je ovo samo nastavak svega onoga što smo i do sada radili”, rekao je Butković.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari