Britanski Mondi razmatra kupnju DS Smitha, vlasnika tvornice ambalaže Belišće

Freepik.com/DC Studio
Papirnate ambalaže, ilustracija Foto: Freepik.com/DC Studio

Britanski proizvođač papirnate ambalaže Mondi izvijestio je da razmatra mogućnost kupnje manjeg domaćeg konkurenta DS Smitha, vlasnika tvornice ambalaže u Belišću.

“Mondi vjeruje da moguće povezivanje s DS Smithom transakcijom baziranom isključivo na dionicama predstavlja uzbudljivu priliku za stvaranje lidera u europskoj industriji održivih rješenja za ambalažu temeljenu na papiru”, poručili su iz tvrtke.

Vlasnik DS Smith Belišće, Kaplasta iz Vojnića i Unijapapira potvrdio je da je dobio preliminarni dopis kojim je Mondi izrazio interes za preuzimanje.

Prema britanskim propisima, Mondi sada mora do 7. ožujka dostaviti obvezujuću ponudu ili odustati, prenosi Hina. Ako pošalje ponudu, bit će to druga velika transakcija u britanskoj industriji papira i ambalaže, nakon ponude Smurfit Kappe za preuzimanje WestRocka, vrijedne 11 milijardi dolara.

Prošla godina bila je teška za proizvođače papirnate ambalaže zbog slabog obujma prodaje i niskih cijena. Klijenti su se u teškim uvjetima na tržištu rješavali zaliha nagomilanih u pandemiji kada je potražnja bila snažno porasla u uvjetima procvata internetske trgovine.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari