Aviva će kupiti AIG-ov posao životnog osiguranja u Velikoj Britaniji za 563 milijuna dolara

Pixabay.com
Aviva kupije AIG osiguranje, Foto: Pixabay.com/ilustracija

Aviva je priopćila da je pristala kupiti britansko poslovanje životnog osiguranja AIG za 460 milijuna funti (563 milijuna dolara) u najvećoj akviziciji do sada od strane izvršne direktorice britanskog osiguravatelja, Amande Blanc.

Aviva je rekla da će kupiti jedinicu poznatu kao AIG Life UK od Corebridge Financial Inc, tvrtke uvrštene na burzi New Yorka u većinskom vlasništvu AIG-a, objavio je Reuters. Dionice Avive pale su 0,4 posto u ranom trgovanju.

Tijekom protekle tri godine, Blanc je dala prioritet povećanju povrata ulagača u Avivi i preusmjerila tvrtku na svoja temeljna tržišta prikupljanjem milijardi prodajom poslovnih jedinica diljem svijeta.

Blanc je rekla i da će dogovor ojačati poziciju tvrtke FTSE 100 na atraktivnom tržištu i pomoći joj da se pozicionira za “slabi kapitalni rast”.

Transakcija će dodati 1,3 milijuna korisnika individualne zaštite i 1,4 milijuna članova grupne zaštite, rekla je tvrtka Aviva, a zatvaranje ugovora očekuje se u prvoj polovici 2024. godine, piše Reuters, podložno regulatornim odobrenjima.

Dogovor bi predstavljao smanjenje od oko pet postotnih bodova omjera pokrića solventnosti II skupine Aviva, priopćila je tvrtka.

Peter Zaffino, predsjednik i glavni izvršni direktor AIG-a i predsjednik Corebridgea, rekao je da će ugovor pomoći usredotočiti poslovanje na proizvode za život i mirovinu u SAD-u. Corebridge je osnovan 2021. godine kada je AIG odvojio svoj posao života i mirovine i prodao dio kompanije Blackstoneu za 2,2 milijarde dolara. AIG je izveo Corebridge na burzu u rujnu prošle godine, u ponudi dionica koja je prikupila 1,7 milijardi dolara.

Analitičari RBC-a rekli su da na posao gledaju kao na razumnu upotrebu novca prikupljenog nedavnom prodajom udjela u Singapore Lifeu, dodajući da je njihova prognoza za otkup dionica od 300 milijuna funti prema rezultatima za cijelu godinu ostala nepromijenjena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari