Američki regulator imat će uvid u sigurnosne provjere Airbusa

Freepik.com
Zrakoplov, ilustracija, Foto: Freepik.com

Europski regulator za sigurnost zračnog prometa (EASA) predložit će da se američkoj Saveznoj upravi za zrakoplovstvo (FAA) dodijeli status promatrača u sigurnosnim provjerama zrakoplova, uključujući i one Airbusove, rekao je čelnik EASA-e Florian Guillermet.

Cilj je uspostaviti recipročne dogovore s američkim regulatorom koji provjerava Boeingove zrakoplove i pojačati razmjenu informacija.

Novi dogovori pokazuju da sigurnosna kriza u Boeingu donosi promjene u regulaciji proizvodnje zrakoplova, ali ne i zajedničke, američko-europske provjere, napominje Reuters.

U ožujku je europski regulator zaprijetio obustavom posrednog odobrenja za proizvodnju Boeingovih mlažnjaka.

Novi direktor EASA-e Guillermet rekao je na Sajmu zrakoplovstva u Berlinu da će idući tjedan u Washingtonu razgovarati s američkim regulatorom, prenosi Hina.

Guillermet ističe da je upoznat s mjerama FAA koje bi trebale poboljšati sigurnost i kvalitetu Boeingovih zrakoplova nakon što su 5. siječnja na letu Alaska Airlinesa, nedugo nakon polijetanja, otpala rezervna vrata novog zrakoplova 737 MAX 9.

“Imamo uvid u provedbu njihovog akcijskog plana. S našeg stručnog stajališta, ide u pravom smjeru”, rekao je šef EASA-e.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari