Amazon povukao iz prodaje milijune krivotvorenih proizvoda

Online kupovina, Foto: Plina Tankilevich/Pexels

Američki maloprodajna i tehnološka kompanija Amazon povukla je iz prodaje više od sedam milijuna krivotvorenih proizvoda u 2023. godini, stoji u izvješću ove tvrtke.

Kompanija je 2020. godine osnovala odjel za borbu protiv krivotvorina koji je do sada podnio tužbe i kaznene prijave protiv više od 21.000 pravnih i fizičkih osoba odgovornih za njihovu prodaju, rekao je potpredsjednik Amazona Dharmesh Mehta.

Mjere borbe protiv krivotvorina, prenosi Hina, obuhvaćaju proizvode koji su trebali biti uvedeni u Amazonov logistički ciklus, kao i informiranje kompanija i vlasti o skladištima krivotvoritelja, navodi Amazon.

Ističu i da sada temeljito provjeravaju prodavače, što krivotvoritelje odvraća od otvaranja novih računa na njihovoj platformi.

Lani su zaustavili više od 700.000 pokušaja otvaranja novih računa i preduhitrili krivotvoritelje koji su namjeravali prodavati krivotvorene proizvode. Ta brojka ipak je znatno manja nego u 2020. godini kada je blokirano šest milijuna takvih pokušaja.

U Europi je, pak, Amazon u suradnji s BMW-om nedavno pokrenuo spor pred sudom u Španjolskoj, nadležnom za zaštitu robnih žigova u EU, kako bi zaustavio prodaju krivotvorenih BMW-ovih dijelova i opreme.

Sud je presudio da su četiri Španjolca pokušala prodati krivotvorene proizvode na Amazonovoj platformi u Europi, naredivši krivotvoriteljima da ih unište i plate odštetu tužiteljima.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari