Alibaba: Ne prodajemo udjele u Antovom programu otkupa

pixabay
AliPay, ilustracija Foto: Pixabay.com

Kineski div e-trgovine “Alibaba” kaže da ne planira prodati dionice u svom trećinskom udjelu u tvrtki za financijsku tehnologiju Ant Group jer želi zadržati svoj udio u “važnom strateškom partneru”.

“Alibaba Group Holdings” rekla je u podnesku da neće sudjelovati u programu otkupa dionica Anta, objavio je AP. Omogućuje dioničarima da prodaju do 7,6 posto svojih udjela po neodređenoj cijeni koja procjenjuje tvrtku na 567,1 milijardu juana (78,8 milijardi dolara).

Ant, koji upravlja jednom od vodećih kineskih usluga mobilnog plaćanja Alipay, doživio je pad vrijednosti od gotovo 70 posto u odnosu na oko 280 milijardi dolara (38,9 milijardi dolara) u vrijeme kada je planirao IPO 2020. Pad vrijednosti posljedica je istrage o tvrtki okju su proveli regulatori zbog kršenja zakona i propisa u sektoru plaćanja, te ih kaznili s gotovo 100 milijardi dolara.

S obzirom na pad vrijednosti Ant-a, investitori koji Antu prodaju svoje dionice vjerojatno će dobiti daleko manje nego što bi dobili 2020.

“Pošto je Ant Group i dalje važan strateški partner u različitim poslovima Alibaba Groupa, Alibaba Group je odlučila da neće prodati nikakve dionice Ant Groupu prema predloženom otkupu, kako bi zadržala svoj udio”, rekla je Alibaba u podnesku, prenosi AP.

Alibaba je ranije ove godine podijelila svoje poslovanje u šest poslovnih grupa kako bi pokušala povećati vrijednost za dioničare. Planira izdvojiti ta poduzeća u tvrtke koje bi na kraju mogle izaći na burzu i prikupiti sredstva. Tada su i najavili mogućnost prodaje svojih dionice tijekom programa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari