ZG Burza: Promet smanjen, čeka se objava o BDP-u

Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi blago porasli, drugi dan zaredom, dok je promet smanjen uoči objave izvješća DZS-a o bruto domaćem proizvodu (BDP) u drugom tromjesečju. Crobex indeks bio je u 10,30 sati u plusu 0,34 posto, na 2.458 bodova, dok je Crobex10 ojačao 0,40 posto, na 1.487 bodova.

Redovni promet dionicama, objavila je Hina, iznosio je do 10,30 sati oko 150 tisuća eura, otprilike 140 tisuća manje nego jučer u ovo doba.

Najveći promet, veći od 70 tisuća eura, ostvaren je dionicom Podravke, koja je poskupila 0,7 posto, na 146,50 eura. S prometom od oko 50 tisuća eura slijedi dionica Atlantic grupe, pri čemu joj je cijena porasla gotovo jedan posto, na 51,50 eura.

Dionicom Ingre ostvaren je, pak, promet od oko 17 tisuća eura, a cijena joj je porasla 3,25 posto, na 3,18 eura. Promet veći od 10 tisuća eura ostvaren je još i dionicom Atlantske plovidbe, kojoj je cijena porasla 2,1 posto, na 48 eura.

Državni zavod za statistiku (DZS) objavit će danas izvješće o bruto domaćem proizvodu (BDP) u drugom tromjesečju. S obzirom na dosad objavljene najvažnije makroekonomske pokazatelje za razdoblje od travnja do lipnja, gospodarstvo je u proteklom tromjesečju poraslo već 10. kvartal zaredom.

Analitičari Raiifeisenbank Austria (RBA) procjenjuju da bi rast BDP-a mogao iznositi gotovo tri posto na godišnjoj razini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari