Zabranjena prodaja dva modela Appleovih pametnih satova u SAD-u

Pixabay.com
Apple Watch, ilustracija Foto: Pixabay.com

Američki sud zabranio je prodaju dva modela Appleovih pametnih satova u SAD-u, izmijenivši presudu u sporu oko kršenja patenata proizvođača medicinskih uređaja Masimo.

Masimo je optužio tehnološkog diva da mu otima ključne radnike i neovlašteno koristi njegovu tehnologiju za mjerenje razine kisika u krvi, prenosi Hina.

U listopadu 2023. je američka Komisija za međunarodnu trgovinu utvrdila da je Apple prekršio dva Masimova patenta i zabranila prodaju te uvoz “pametnih” satova s aplikacijom baziranom na Masimovoj tehnologiji.

Početkom prosinca prošle godine Apple je preventivno uklonio uređaje s internetske stranice i trgovina u SAD-u i najavio žalbu na odluku regulatora. Dozvoljena im je prodaja satova Series 9 i Ultra 2 dok je postupak u tijeku, ali žalbeni sud promijenio je odluku.

Apple je zatražio da se zabrana odgodi dok carinska uprava ne utvrdi jesu li patenti prekršeni i u izmijenjenim verzijama satova, koje ne koriste Masimovu tehnologiju.

Sporna aplikacija ugrađena je od 2020. u većinu Appleovih satova, uključujući Series 9 i Ultra 2, ali ne i u model SE. Od ponoći se satovi s ugrađenom aplikacijom više neće moći uvoziti. Apple je poručio da će na tržište plasirati samo ‘dopuštene’ satove kako bi ih zadržao na policama, navodi BBC.

“U iščekivanju ishoda žalbenog postupka Apple poduzima mjere kako bi postupio u skladu s presudom, istovremeno osiguravajući korisnicima pristup Apple Watchu uz ograničene smetnje”, priopćili su iz tvrtke.

12 Odgovora

  1. Vjerna sam xiaomi pametnom satu. Baterija mu traje 20 dana, uvijek točno pokaže vrijeme i to je najbitnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari