Wolt uvodi mogućnost direktnog zapošljavanja preko svoje platforme

Wolt, Foto: Wolt/404/PR

Wolt, vodeća digitalna platforma za dostavu, koja posluje već šest godina na tržištu Hrvatske, započela je s aktivnim pripremama za predstojeću sezonu među kojima su i direktna zapošljavanja te informativni razgovori za sve zainteresirane buduće dostavljače.

Dosadašnje interne ankete koje Wolt redovito provodi među svim svojim partnerima dostavljačima pokazale su kako oko četvrtina njih u ljetnoj sezoni smanji ili zamrzne svoje aktivnosti te se posveti vlastitim sezonskim poslovima poput vođenja ugostiteljstva ili iznajmljivanja smještaja.

Wolt je, naveli su u priopćenju, prva digitalna platforma koja u Hrvatskoj nudi čak četiri modela suradnje i rada s dostavljačima.

Uz otprije dostupne modele rada – mogućnost obavljanja dostava putem agregatora ili putem vlastitog obrta te preko studentskog ugovora, prošle godine uvedena je i mogućnost direktnog zapošljavanja preko platforme.

“Brzi rast korisnika i partnera pružatelja usluga i roba zahtijeva i veći broj dostavljača, koji će omogućiti još veću kvalitetu, brzu i pouzdanu dostavu, ali i zadovoljstvo korisnika. Trenutni nedostatak radne snage od čak 200.000 radnika na području naše zemlje odražava se i na našu industriju. Kako bi umanjili utjecaj tog negativnog trenda, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, provodimo aktivnosti s ciljem informiranja i privlačenja svih zainteresiranih za suradnju s Woltom”, izjavio je Marin Šušnjar, generalni direktor u Wolt Hrvatska, koji je u ovom trenutku prisutan u 37 hrvatskih gradova.

Za dostavljače koji se odluče za model direktnog zapošljavanja, Wolt nudi stimulativna primanja uz osnovnu plaću i dodatni bonus na temelju broja odrađenih dostava, dodatak na plaću za otežane uvjete rada, minimalno 25 dana godišnjeg odmora i mogućnost dodatno plaćenih dana, kvalitetnu kišnu i zimsku opremu, digitalnu podršku u radu, edukacije i treninge za usavršavanje vještina potrebnih za rad, naknadu za prehranu, naknadu za javni prijevoz u visini stvarnih troškova, program profesionalne podrške i savjetovanje za zaposlenike.

U proteklih 12 mjeseci, Wolt je u želji kreiranja boljeg iskustva dostavljanja putem platforme za sve partnere dostavljače, u suradnji s poslodavcima i obrtnicima između ostalog omogućio popust na gorivo, hranu, vozila i servise, knjigovodstvene usluge, tehnologiju te odjeću i obuću.

Uz popuste, u suradnji s partnerima, organizirani su i bonusi dobrodošlice, reaktivacijski bonusi kao i oni za preporuku drugog dostavljača.

Kako bi im pomogao u odluci te odgovorio na sva moguća pitanja i potaknuo na odluku o direktnom zapošljavanju na Wolt platformi, kompanija će 28. ožujka organizirati prvi u nizu informativnih razgovora za sve zainteresirane na adresi Wolt logističkog ureda u Radničkoj 27 u Zagrebu. Nakon Zagreba slijedit će i drugi gradovi.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari