Volkswagen ograničio broj menadžera koji mogu koristiti Porsche u poslovne svrhe

Pixabay.com
Volkswagen, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Njemačka automobilska tvrtka Volkswagen ograničila je broj menadžera koji mogu koristiti luksuzni sportski automobil Porsche u poslovne svrhe kako bi uštedjela, potvrdio je glasnogovornik za agenciju dpa.

Samo članovi uprave Volkswagen grupe i čelnici Porschea mogu za službeno vozilo odabrati Porsche. Uredba o službenim vozilima izmijenjena je početkom godine.

Glasnogovornik nije naveo koliko tvrtka planira uštedjeti tom mjerom, prenosi Hina. Prema podacima do kojih je došla dpa, promjena obuhvaća oko 200 menadžera VW-a.

Neki menadžeri već su podigli tužbe pred radnim sudom u Braunschweigu, u blizini Volkswagenovog sjedišta, kako bi osporili uredbu.

Krajem prošle godine Volkswagen je najavio mjere koje bi mu do 2026. trebale uštedjeti 10 milijardi eura, uključujući četiri milijarde u 2024. godini. Kompanija planira ubrzati razvoj i proizvodnju, smanjiti troškove zaposlenih i prilagoditi nabavu kako bi bila efikasnija.

Podsjećamo, Volkswagen je u travnju izvijestio o padu operativne dobiti od 20 posto u prvom tromjesečju 2024. zbog slabe prodaje i viših troškova.

Tada je posebno istaknut pad operativne marže kod Porschea, od 14,8 posto. Moguće je da je to jedan od razloga za uvođenje novog ograničenja.

13 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari