U siječnju obujam građevinskih radova 14,3 posto veći nego lani

Pixabay.com
Građevinski radovi, Foto: Pixabay.com

Obujam građevinskih radova u siječnju je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 14,3 posto nego u istom mjesecu prošle godine, te za 1,8 posto veći u odnosu na prosinac, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

Podaci DZS-a pokazuju da je u siječnju obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 20,2 posto u odnosu na siječanj 2022. godine, a obujam radova na ostalim građevinama veći je za 3,9 posto.

U odnosu na prosinac prošle godine obujam građevinskih radova na zgradama je bio veći za 1,8 posto, a na ostalim građevinama veći je za 0,7 posto.

U siječnju je 61 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 39 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima. Na zgradama je odrađeno 57,5 posto, a na ostalim građevinama 42,5 posto radnih sati.

Prema izvornim indeksima, podaci DZS-a pokazuju i da je u cijeloj prošloj godini obujam građevinskih radova porastao za 5,1 posto u odnosu na 2022. godinu. Pritom je obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 8,9 posto, a na ostalim građevinama manji je za jedan posto.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari