Stagnacija na Zagrebačkoj burzi uslijed iščekivanja poslovnih rezultata kompanija

Image by rawpixel.com on Freepik

Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak se očekuje stagnacija indeksa, a u fokusu investitora bit će objava poslovnih rezultata kompanija za prvo polugodište, koji bi im trebali dati nove smjernice.

Svi analitičari koji su sudjelovali u anketi Hine očekuju danas stagnaciju Crobexa, nakon snažnog rasta prošloga tjedna.

Crobex indeks porastao je protekloga tjedna 1,93 posto, na 2.418 bodova, čime je ostvario dobitak drugi tjedan zaredom. Crobex10 ojačao je za 2,45 posto, na 1.415 bodova, ostvarivši dobitak treći tjedan zaredom. Oba indeksa na novim su najvišim su razinama od 2010. godine, od kada su dostupni podaci.

Među sektorskim indeksima najviše je prošlog tjedna porasla Crobexindustrija, za 4,21 posto, dok je najviše pao Crobextransport, za 2,59 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 6,4 milijuna eura, što je za otprilike 2,9 milijuna više nego tjedan ranije. Ostvareno je i 385 tisuća eura blok prometa u trgovanju dionicom Istarske kreditne banke Umag po cijeni od 350 eura za dionicu.

Najveći promet imala je prošloga tjedna dionica Hrvatske poštanske banke, nešto više od milijun eura. Cijena joj je pritom skočila 8,24 posto, na 184 eura, novu najvišu razinu od listopada 2013. godine.

Slijedi dionica Spana, sa 681 tisućom eura prometa i rastom cijene za 2,9 posto, na novu rekrodnu razinu od 71 eura.

Povlaštenom dionicom Adrisa ostvareno je 656 tisuća eura prometa, uz pad njezine cijene za 1,41 posto na 70 eura.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari