Srbija i Hrvatska uvode integriranu naplatu cestarine

Foto: Pixabay/Pexels

Vozači iz Srbije i Hrvatske od rujna će u obje zemlje prolaziti naplatne postaje na autocestama bez čekanja, predviđeno je memorandumom koji su u četvrtak u Beogradu potpisali direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i Hrvatskih autocesta Boris Huzjan, piše Hina.

“Svi oni koji imaju srpske tagove moći će bez ikakvih problema prolaziti naplatne postaje u Hrvatskoj, a sa hrvatskim tagovima bez čekanja u Srbiji”, izjavio je srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić, koji je nazočio potpisivanju Memoranduma.

Podsjetio je da su Srbija i Sjeverna Makedonija početkom srpnja pokrenule proces integrirane naplate između tih dviju zemalja, što već pokazuje rezultate.

Vesić očekuje i da će taj projekt s Hrvatskom dokazati da dvije zemlje “zajednički mogu rješavati probleme i kreirati budućnost” te da će u idućem razdoblju raditi na novim zajedničkim projektima.

Iz Hrvatskih autocesta, pak, objavili su na svojim stranicama da su potpisali s JP „Putevi Srbije“ Memorandum o poslovnoj suradnji s ciljem unapređenja i jačanja zajedničke suradnje u području razvijanja suvremene mreže autocesta, interoperabilnosti elektronske naplate cestarine, sigurnosti na autocestama i zaštite okoliša.

U priopćenju dodaju da je, nakon potpisane suradnje s JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine, ovo drugi Memorandum o regionalnoj suradnji na području prometne infrastrukture.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari