Samsung direktore tjera na rad vikendom: Moramo popraviti poslovanje

Pixabay.com
Samsung pametni telefon, Foto: Pixabay.com

Samsung uvodi šestodnevnu politiku radnog tjedna za rukovoditelje u cijeloj tvrtki jer korejski tehnološki div poduzima hitne mjere za rješavanje tekuće poslovne neizvjesnosti.

Ova nova politika dolazi u pozadini razočaravajućih financijskih rezultata Samsunga prošle godine, sa širim gospodarskim zabrinutostima poput rasta troškova zaduživanja i cijena nafte te brze deprecijacije korejske valute.

Jedan od izvršnih direktor Samsung Grupe izjavio je da s obzirom na to da performanse njihovih glavnih jedinica, uključujući Samsung Electronics Co, nisu ispunile očekivanja 2023. godine, uvodi šestodnevni radni tjedan za rukovoditelje kako bi uložili sveopće napore za prevladavanje ove krize, prenio je The Korea Economic Daily,

Samsung se također suočava s povećanom konkurencijom u proizvodnji memorijskih čipova visoke propusnosti potrebnih za umjetnu inteligenciju, boreći se s konkurentskim pružateljima memorije poput SK Hynixa.

Nakon što je doživio najgoru financijsku godinu u više od desetljeća, Samsung je najavio prvi profitabilni kvartal u pet tromjesečja nakon što je zabilježio oporavak potražnje za čipovima.

Iako rukovoditelji iz drugih odjela u prostranom Samsungovom carstvu već dobrovoljno rade šest dana u tjednu od početka godine, prema The Korea Economic Dailyju, od rukovoditelja drugih podružnica Samsunga kao što su Samsung Electronics, Samsung SDI i Samsung SDS sada se također očekuje dodatni dan.

Ne očekuje se da će zaposlenici ispod izvršne razine slijediti taj primjer no očekuje se da će i drugi korejski konglomerati slijediti taj primjer.

9 Odgovora

  1. Uopće me ne cudi to za Korejce. Oni i Japanci su najveći fanatici kad je u pitanju rad. Radi se o posebnoj vrsti psihopatologije

  2. Tom logikom nece sigurno popraviti poslovanje. Ljudi imaju pravo na odmor…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari