Rivian ostvario rast prihoda iznad očekivanja

Rivian R1T/Foto: Rivian Newsroom Media

Tesla je ove godine snizila cijene na globalnoj razini u sklopu svog plana za povećanje prodaje potaknutog recesijom, potiskujući manje igrače na tržištu električnih vozila.

S druge strane, Rivian očekuje da će povećati proizvodnju svojih Enduro pogonskih agregata kako bi nadoknadio probleme s opskrbom dijelova u drugoj polovici godine i ispunio svoj godišnji proizvodni cilj. Tvrtka nije dala pojedinosti o svojim prednarudžbama na kraju tromjesečja zbog zabrinutosti oko potražnje pogoršane višim troškovima zaduživanja i Teslinim agresivnim snižavanjem cijena, izvijestio je Reuters.

Rivianovi R1T kamioni imaju početnu cijenu od 73.000 dolara, dok R1S SUV košta 78.000 dolara u osnovnom modelu.

U ožujku je Rivian priopćio da će prodati 1,3 milijarde dolara u zelenim obveznicama s rokom dospijeća 2029. kako bi ojačao svoju bilancu stanja. Analitičari to smatraju privremenim rješenjem.

Prihodi tvrtke za posljednje tromjesečje iznosili su 661 milijun dolara, u usporedbi s početnim procjenama od 652,1 milijun dolara, prema podacima Refinitiva. Novac i novčani ekvivalenti na kraju prvog kvartala iznosili su 11,24 milijarde dolara, u usporedbi s 11,57 milijardi dolara u prethodnom kvartalu.

Tromjesečni neto gubitak Riviana smanjio se na 1,35 milijardi dolara sa 1,59 milijardi dolara godinu ranije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari