Prada dizajnira novo NASA odijelo za misiju – Mjesec 2025.

Pixabay.com
NASA misija, Foto: Pixabay.com

Luksuzni modni dizajner Prada pomoći će u dizajniranju svemirskih odijela za misiju na Mjesec 2025, te će ova talijanska modna kuća raditi na dizajnu odijela zajedno s tvrtkom Axiom Space.

Tvrtka Axiom je priopćila, prenosi BBC, da će Prada u projekt unijeti stručnost s materijalima i proizvodnjom.

Astoranuti i analitičari vjeruju da je Prada dorasla ovom dizajnerskom izazovu, ne samo zbog njihovog dizajnerskog iskustva, već i kroz Pradinu uključenost u jedriličarsko natjecanje America’s Cup.

“Prada ima značajno iskustvo s raznim vrstama kompozitnih tkanina i možda bi zapravo mogla dati neke stvarne tehničke doprinose vanjskim slojevima novog svemirskog odijela”, rekao je profesor Jeffrey Hoffman, koji je letio u pet NASA-inih misija i izveo četiri svemirske šetnje.

Ipak, rekao je i da ljudi ne bi trebali očekivati ​​da će vidjeti astronaute u modernim modnim dezenima.

„Ne očekujte astronaute u paisley svemirskim odijelima ili bilo kakvim otmjenim uzorcima poput toga. Održavanje dobrog toplinskog okruženja doista je ključna stvar. Svemirsko odijelo je stvarno poput minijaturne letjelice. Mora osigurati pritisak, kisik, održavati vas na razumnoj temperaturi”, dodao je Hoffman.

U priopćenju za tisak, Artemis i Prada rekli su da će koristiti “inovativne tehnologije i dizajn” kako bi omogućili “veće istraživanje Mjesečeve površine nego ikad prije”.

Ranije ove godine, Axiom je predstavio i svemirsko odijelo, za koje je rečeno da će se nositi na nadolazećoj misiji Artemis 3. Ovo odijelo je teško 55 kg i bolje pristaje – putnicama. Misija Artemis 3 bit će i prva, nakon 1972. godine i misije Apollo 17, u kojoj posoda slijeće na Mjesec a među astronautima je i prva žena –  Christinu Koch.

6 Odgovora

  1. Ima li mjesta na Mjesecu za naše političare? Neke od njih bi trebalo poslati nepovratno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari