Petrokemija nakon 15 mjeseci ponovno krenula s proizvodnjom gnojiva

Foto: Antony Trivet/Pexels

Uprava Petrokemije odlučila je pokrenuti proizvodnju, pa nakon 15 mjeseci zastoja zbog visokih cijena plina sva proizvodna postrojenja tvornice mineralnih gnojiva iz Kutine započinju s radom, izvijestili su iz te kompanije u ponedjeljak.

“Nakon što je grupacija Yildirim preuzela upravljanje Petrokemijom 2. svibnja ove godine, unatoč volatilnosti cijena prirodnog plina i teškim uvjetima na tržištu mineralnih gnojiva, a temeljeći svoju odluku na detaljnoj procjeni i cijeneći pozitivan učinak koji bi ona imala na zaposlenike i zajednicu, Uprava je donijela odluku o pokretanju proizvodnje”, objavila su na svojim stranicama, a prenosi Hina.

Od početka srpnja s radom su započela energetska postrojenja, a nakon toga je s pripremama za proizvodnju krenulo i postrojenje za proizvodnju amonijaka.

Proizvodnja amonijaka uspješno je započela ovaj vikend, dok će postrojenja namijenjena proizvodnji finalnih proizvoda Uree, KAN-a i AS gnojiva također postupno startati s radom do kraja mjeseca.

Krajem travnja turski Yildrim preuzeo je od Ine i PPD-a gotovo 55 posto udjela u Terra Mineralnim Gnojivima (TMG), koje ta kompanija drži u Petrokemiji.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari