Na slovenski natječaj za subvencioniranje letova javili su se samo Luxair i ToMontenegro

Foto: Pixabay.com

Na prvi natječaj za bolju zračnu povezanost Slovenije javila su se samo dva zračna prijevoznika, luksemburški Luxair i crnogorski ToMontenegro, objavio je SeeBiz te podsjetio da su za ovu godinu planirana dva natječaja, u srpnju i studenom.

Slovensko ministarstvo infrastrukture raspisalo je početkom travnja natječaj za subvencije za bolju zračnu povezanost Slovenije, a prijave su bile otvorene do 4. svibnja.

Programom je predviđeno subvencioniranje 50 posto pristojbi u tri međunarodne zračne luke: Brnik, Maribor i Portorož, za prijevoznike koji će uspostaviti letove na traženim linijama.

Prema programu, na prvoj listi prioriteta nalazi se ukupno deset ruta, četiri za letove do krajnjeg odredišta – Bruxelles, Skoplje, Prag i Berlin – te šest za letove do zračnih luka odakle putnici mogu letjeti dalje, tj. Beč, Kopenhagen, Atena, Madrid, Amsterdam i Helsinki.

Ukoliko ostane sredstava, planirali su tražiti subvencije za zračne veze s Rimom, Stockholmom, Oslom, Barcelonom, Lisabonom, Prištinom i Parizom, a potom i za destinacije na području Zajedničkog europskog zračnog prostora (ECAA).

Programom je predviđeno subvencioniranje letova tijekom tri godine, a na raspolaganju je ukupno 16,8 milijuna eura, objavio je SeeBiz.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari