Hrvatska pošta daje poštarima 1.200 eura ako ostanu do kraja 2024.

Hrvatska pošta
Nacionalni skladišno-sortirni centar, Hrvatska Foto: Hrvatska Pošta

Hrvatska pošta će vozače, poštare i dostavljače tiskovina nagraditi s dodatnih 1.200 eura jednokratno krajem 2024., ako u tvrtki ostanu do kraja godine, a to će dobiti i budući radnici na tim radnim mjestima koji se zaposle najkasnije do kraja lipnja 2024., izvijestili su iz Hrvatske pošte.

Riječ je, kako navode, o radnim mjestima za koja već imaju pogodnosti i povećana primanja i na kojima je utvrđena najveća fluktuacija i potreba za zapošljavanjem. Takvih radnika imaju trenutačno nešto više od 3.000, od ukupnih 8.850, a prosječna plaća se kreće oko 1.000 eura.

“Hrvatska pošta kao i brojni drugi poslodavci već dulje vrijeme ima u određenim područjima izazove s nalaženjem adekvatne radne snage i fluktuacijom. Svjesni kako je povećanje primanja jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika, u zadnje dvije godine pokrenuli smo brojne inicijative za njihovo zadržavanje”, ističu iz Hrvatske pošte.

U ožujku 2024. će tako svim radnicima Hrvatske pošte opet rasti plaća, i to treći puta u posljednjih šest mjeseci, prenosi Hina, što je rast od ukupno 25 posto.

Rast primanja započet je 2022., kada je plaća za tadašnjih 8.000 radnika na operativnim poslovima povećana 20 posto, pri čemu naglašavaju da se poštarima godišnje isplaćuju i tri jednokratne prigodne nagrade, a to su uskrsnica, božićnica i regres.

“Radnici na operativnim radnim mjestima uz redovitu plaću svaki mjesec dobivaju i varijabilnu nagradu za učinkovitost. Dodajmo tomu sistematske i specijalističke zdravstvene preglede, karticu MultiSport, ali i povećanje participacije za prijevoz i prehranu te posebnu nagradu za uspješnost koja ovisi o ispunjenju godišnjih ciljeva i može dosegnuti iznos mjesečne neto plaće uplatom u treći mirovinski stup”, ističu iz Hrvatske pošte.

21 Odgovora

  1. Zaslužili su. Koliko samo paketa ne donesu, koliko puta dnevno “pozvone” a nema nikoga doma, koliko puta dnevno moraju na aparatu ispisati onaj papirić za podizanje paketa jer nikoga nije bilo doma, pa treba im dati sve što traže.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari