Godišnji rezultati tvrtke TUI udvostručeni

Pixabay.com
Putovanja, Foto: Pixabay.com

Njemački turoperator TUI izvijestio je da je poslovnu godinu zaključio sa znatno većim prihodom i više nego dvostruko većom dobiti, zbog snažne potražnje tijekom ljeta i viših cijena.

U poslovnoj godini koja je završila u rujnu, TUI je zabilježio temeljnu dobit od 977,2 milijuna eura, što je više nego dvostruko u  odnosu na 2021./2022. godinu.

Prihod im je, piše Hina, veći za 25 posto, te iznosi 20,7 milijardi eura i znatno je viši nego u pretpandemijskom razdoblju, navode u kompaniji, ukazujući na pojačanu potražnju i, u prvom redu, više cijene.

Dobit prije poreza iznosila je 551,2 milijuna eura. Prethodnu poslovnu godinu kompanija je zaključila s gubitkom prije poreza od 145,9 milijuna eura.

U novoj poslovnoj godini očekuju daljnju porast dobiti i to za četvrtinu te prihod veći za najmanje 10 posto.

Naglašavaju da su im rezervacije za zimsku sezonu porasle za 11 posto, uz, u prosjeku, pet posto više cijene.

Prvi pokazatelji signaliziraju i snažnu ljetnu sezonu u idućoj godini, s povećanjem rezervacija za 13 posto i cijenama višim za četiri posto.

Upozoravaju ipak na aktualnu makroekonomsku i geopolitičku neizvjesnost, osobito na Bliskom istoku, koja se očituje u nešto slabijim rezervacijama za Egipat zbog sukoba palestinskog Hamasa i Izraela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari