Francuska: Bonduelle sklopio ugovor o kupnji solarne energije

pixabay.com
Prehrambeni div Bonduelle prvi koristi solarnu energiju u Francuskoj, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Francuski proizvođač zelene energije Arkolia Energies sklopio je dugoročni ugovor o opskrbi poljoprivredno-prehrambenog diva, proizvođača prerađenog povrća – Bonduelle, električnom energijom iz solarnog parka od preko 10 MW u jugozapadnom departmanu Gironde.

Ugovor o kupnji električne energije (PPA) osigurat će francuskom poljoprivredno-prehrambenom proizvođaču 13 GWh zelene energije godišnje.

Cijena električne energije je fiksna i vrijedit će više od 20 godina, rekao je Arkolia, objavio je renewablesnow.com.

Nabava će omogućiti Bonduelleu da podupre svoj cilj postizanja 20 posto smanjenja emisija stakleničkih plinova iz svog poslovanja do 2035. godine i udvostruči udio korištenja obnovljive energije do iste godine.

Ugovor je prvi koji je podržan Bpifranceovim nedavno pokrenutim jamstvenim programom za obnovljive PPA ugovore, objavljuje isti izvor, putem kojih će francuska izvozna kreditna agencija dati jamstva za pokrivanje rizika industrijskih kupaca u odnosu na fluktuacije cijena električne energije.

Aktivna od kraja srpnja, inicijativa će podržati 500 MW kopnenih vjetroelektrana i solarnih projekata u kontinentalnoj Francuskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari