Duolingo otpušta deset posto zaposlenika, poslove preuzima umjetna inteligencija

pixabay.com
Umjetna inteligencija, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Duolingo je otpustio oko deset posto svojih radnika, potvrdili su iz te tvrtke za CNN, obrazloživši da će njihove poslove odsad obavljati umjetna inteligencija.

Iako nisu sva otpuštanja vezana uz tehnologiju, tvrtka, koja je kreirala poznatu aplikaciju za učenje jezika, otpustila je neke zaposlenike krajem prošle godine, kako bi napravili mjesta za promjene povezane s umjetnom inteligencijom u načinu generiranja i dijeljenja sadržaja.

Iz Duolinga su istaknuli kako niti jedan zaposlenik s punim radnim vremenom nije otpušten i kako su pokušali pronaći alternativne uloge za sve one koji su dobili otkaz.

Duolingo, virtualni učitelj jezika, ima 24,2 milijuna aktivnih korisnika dnevno, 5,8 milijuna plaćenih pretplatnika te više od 100 dostupnih tečajeva.

Bili su proaktivni u dodavanju umjetne inteligencije svojoj platformi, ponudivši novu opciju pretplate nazvanu “Duolingo Max” koja uključuje OpenAI-jev napredni jezični model GPT-4.

Njega pokreće umjetna inteligencija, a uključuje razgovore s chatbotom i dobivanje objašnjenja generiranih od strane AI-ja o tome zašto je odgovor točan ili pogrešan.

Nakon otpuštanja radnika, najavili su da će se umjetna inteligencija sve više koristiti za obavljanje zadataka kao što je pisanje sadržaja za tečajeve, izrada popisa prihvatljivih prijevoda i izvješća o pogreškama korisnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari