Dobre vijesti za dioničare Podravke: Nadzorni odbor predložio dividendu od 3,20 eura po dionici

Hina
Novi logo Podravke, Foto: Hina/Podravka PR

Nadzorni odbor Podravke predložio je da se dioničarima isplati dividenda u iznosu od 3,20 eura po dionici, što je 55 centi više nego prošle godine, objavila je koprivnička prehrambena kompanija na Zagrebačkoj burzi.

Utvrdio je revidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, i to konsolidirano izvješće za Podravka grupu i izvješće za matičnu tvrtku, Podravka d.d.. Odbor je utvrdio i prijedlog odluke o uporabi lanjske dobiti.

Podravka d.d. u prošloj je godini ostvarila neto dobit u iznosu od 47,4 milijuna eura, a Nadzorni odbor predlaže da se 2,4 milijuna eura rasporedi u zakonske rezerve, 22,2 milijuna eura u ostale rezerve.

Odbor je predložio i da se dioničarima isplati dividenda od 3,20 eura po dionici, prošle godine je dividenda iznosila 2,65 eura, prenosi Hina.

Najviši iznos dividende je 22,8 milijuna eura, a isplaćeni iznos će ovisiti o broju dionica koje će pripadati registriranim dioničarima u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), umanjeno za dividendu po vlastitim dionicama, navodi se u objavi, uz napomenu da će nakon takvog rasporeda ostatak neto dobiti ostati u zadržanoj dobiti.

Dividenda će se isplatiti dioničarima upisanim u depozitorij SKDD na dan 14. lipnja ove godine, a tražbina na isplatu dospijeva 12. srpnja, najavljuje se u prijedlogu odluke o upotrebi dobiti za 2023. godinu koja je upućena na donošenje glavnoj skupštini.

PODRAVKA prehrambena industrija, d.d.

Ulica Ante Starčevića 32, 48000, Koprivnica, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
331.125.165,57 (2022)
Broj zaposlenih:
3.258 (2022)

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari