Badel 1862 postao investitor zagrebačke craft destilerije Duh u boci

Tvornica Badel u Zagrebu Foto: Badel

Proizvođač alkoholnih pića Badel 1862 izvijestio je da je postao strateški investitor zagrebačke craft destilerije Duh u boci, pri čemu Badel preuzima distribuciju njihovih proizvoda, a Duh u boci nastavlja samostalnu proizvodnju i ostale segmente poslovanja.

“Badel 1862, vodeći proizvođač jakih alkoholnih pića u Hrvatskoj i Adria regiji prepoznao je vrijednost i dosadašnje rezultate zagrebačke craft destilerije Duh u boci te se kao strateški investitor odlučio podržati njezin daljnji razvoj. Duh u boci nastavlja poslovati kao vrhunska craft destilerija, a Badel 1862 dokapitalizacijom i preuzimanjem distribucije daje podršku ulaganjima u širenje proizvodnih kapaciteta i jačanju tržišnih pozicija njihovih proizvoda”, istaknuto je u priopćenju.

Sredstva dobivena ulaganjem Badela 1862, Duh u boci planira uložiti u nastavak razvoja svog poslovanja što uključuje izgradnju nove destilerije i proširenje proizvodnje s novim proizvodom – craft whiskeyem, navodi se.

Tvrtku Duh u boci osnovali su 2017. Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac, a prvi proizvod s kojim su osvojili naklonost potrošača, ali i nagrade na vodećim svjetskim sajmovima, bio je Old pilot’s gin. Već na prvom izlasku na svjetsku scenu 2019. Old pilot’s gin proglašen je najboljim na svijetu u kategoriji London Dry ginova na natjecanju International Wine and Spirits Competition. To je i dalje najprodavaniji proizvod Duha u boci, no proizvodnja se širi i za nova pića najviše kvalitete, napominje se.

“Ovo ulaganje Duh u boci vidi kao strateški savez koji će nam omogućiti da ostanemo vrhunska craft destilerija i zadržimo svoju autentičnost, a istodobno uz jedinstveno iskustvo, znanje i snagu Badela, ostvarimo značajniji rast prodaje i dodatno unaprijedimo naše poslovanje u cjelini. Ostajemo vjerni našoj misiji stvaranja izvanrednih, inovativnih alkoholnih pića, a uz podršku ovakvog strateškog investitora, sigurni smo da ćemo doprijeti do još brojnije publike ne samo u Hrvatskoj već i puno šire”, rekao je suosnivač tvrtke Duh u boci Tomislav Anadolac.

Direktor marketinga Badela 1862 Lovro Vučković je ustvrdio da ta kompanija svoju višedesetljetnu vodeću tržišnu poziciju drži i zbog promišljenog širenja ponude premium proizvoda, s kojima ostvaruje izvrsne rezultate na domaćem tržištu, ali i u izvozu, prenosi Hina.

“Zato smo se uz sve što već radimo na tom području odlučili za još jedan iskorak. Kao strateški investitor ulazimo u suvlasništvo vodećeg hrvatskog craft proizvođača vrhunskih jakih alkoholnih pića sa željom da podržimo njihov daljnji razvoj i rast. Naime, u kategoriji premium jakih alkoholnih pića posebno mjesto imaju premium craft proizvodi kakve kod nas radi upravo Duh u boci. To nas je motiviralo na ovo strateško ulaganje koje će imati pozitivan utjecaj ne samo na Badel 1862 i Duh u boci već i na cjelokupnu domaću industriju“, izjavio je Vučković.

Poslovni prihodi (EUR):
62.599.180,84 (2022)
Broj zaposlenih:
269 (2022)

8 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari