Američka agencija za oglašavanje tuži Elona Muska zbog imena X

Pixabay.com
Elon Musk, Foto: Pixabay.com

Kad je Elon Musk ovoga ljeta rebrandirao Twitter u X, pojavile su se tvrdnje prema kojima bi se nova tvrtka mogla suočiti s tužbama jer je samo u SAD-u bilo gotovo 900 aktivnih tvrtki u raznim industrijama koje u imenu imaju slovo “X”. Te tvrdnje prvi je iznio odvjetnik Josh Gerben, čiji ured sada zastupa prvog klijenta koji je tužio X zbog svog zaštitnog znaka.

Riječ je, navodi Reuters, o X Social Media, agenciji za oglašavanje na društvenim mrežama sa sjedištem u Floridi koja povezuje klijente s prilikama da se reklamiraju na platformama poput Facebooka i Instagrama.

U tužbi se navodi kako agencija “kontinuirano koristi oznaku X Social Media u trgovini barem od početka 2016. godine” te je uložila značajna sredstva u svoju prepoznatljivost na tržištu.

Njihov znak, međutim, nimalo ne nalikuje na onaj Muskove platforme jer je u pitanju crtež u kojem “X” ima prepoznatljive ruke i noge koje drže vagu, simbol koji tvrtka koristi za označavanje svoje specijalnosti u pružanju usluga klijentima u pravnoj industriji.

Social Media X sada je niže rangirana i u rezultatima pretraživanja na internetu, gdje, primjerice, Google na vrh liste postavlja Muskovu platformu.

Elon Musk, kao ni bilo tko iz njegove kompanije, nisu željeli komentirati ovu tužbu.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari