Zalihe gotovih industrijskih proizvoda porasle na godišnjoj razini

pixabay.com
Skladište plina, ilustracija Foto: Pixabay.com

Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda bile su na kraju srpnja 1,6 posto manje nego mjesec dana prije, dok su prema srpnju prošle godine porasle za 8,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku Hrvatske (DZS).

Najviše su porasle zalihe energije, 15,6 posto, prema glavnim industrijskim grupacijama, dok su zalihe intermedijarnih proizvoda porasle za 1,6 posto, a zalihe kapitalnih proizvoda 0,6 posto, posmatrajući na mjesečnoj razini.

Zalihe netrajnih proizvoda za široku potrošnju pale su, pak, za 6,7 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,2 posto.

Na godišnjoj su razini najviše porasle zalihe kapitalnih proizvoda, za 53,7 posto, dok su zalihe intermedijarnih proizvoda porasle za 11,5 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,5 posto. Zalihe energije pale su za 8,6 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,7 posto.

Isto izvješće DZS -a pokazalo je da je u srpnju industrijska proizvodnja pala za 3,9 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je u odnosu na srpanj prošle godine skliznula za 0,7 posto.

U prvih sedam mjeseci ove godine industrijska je proizvodnja pala za 0,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari