Novi štrajk u SAD-u, s radom prestalo 75.000 zdravstvenih djelatnika

Foto: Pixabay/Pexels

U srijedu je više od 75.000 sindikalno organiziranih zaposlenika Kaiser Permanentea, jednog od najvećih neprofitnih pružatelja zdravstvenih usluga u zemlji, prestalo raditi i krenulo u najveći štrajk zdravstvenih radnika u povijesti SAD-a.

Zaposlenike u štrajku, koji rade u Kaliforniji, Coloradu, Virginiji, Oregonu i Washingtonu, DC, predstavlja koalicija sindikata koja čini 40 posto ukupnog osoblja Kaiser Permanentea. Štrajk će, barem za početak, trajat će do subote.

Pregovori između sindikata i Kaiser Permanentea završili su u srijedu bez dogovora, ali je postignut “određeni broj okvirnih sporazuma”, stoji u priopćenju Kaiser Permanentea koje je prenio CNN.

Ovaj štrajk dolazi u vrijeme pojačane radničke aktivnosti diljem Sjedinjenih Država, s desecima tisuća radnika u više industrija koji prosvjeduju tražeći bolje plaće i beneficije.

Nakon pandemije, međutim, zdravstveni radnici posebno se bore za sigurnije radno okruženje, a tvrde i da trenutni nedostatak osoblja ugrožava skrb o pacijentima.

Među štrajkašima su medicinski djelatnici, dijetetičari, recepcionari, optometristi i farmaceuti.

5 Odgovora

  1. Tko će liječiti amerićane? Tko im je to odobrio, da štrajkaju? Jednom će i netko nastradati, nije dobro.

  2. Sta bi nasi zdrastveni djelatnici trebali rade blagdane, praznike a nikako placeni oni barem imaju vjerujem bolja primanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari