Koprivničko-križevačka županija sufinancira fotonaponske elektrane u kućanstvima

pixabay.com
Solarni paneli na kućama, Foto: Pixabay.com

Koprivničko-križevačka županija potpisala je u ponedjeljak sa 102 korisnika ugovore kojima sufinancira postavljanje fotonaponskih elektrana u kućanstvima, a prosječni iznos subvencije je 50 posto investicije odnosno do najviše 3.000 eura po korisniku.

Projekt sufinanciranja fotonaponskih elektrana na kućanstvima provodi se treću godinu. Do sada je korisnicima kroz sufinanciranje dodijeljeno ukupno 592.000 eura, a potporu je dobilo 214 korisnika.

Prilikom potpisivanja ugovora pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac izjavio je da se kroz instalaciju fotonaponskih elektrana privatnih korisnika smanjila emisija ugljikovog dioksida za 650 tona. Takva je praksa, prenosi Hina, u skladu s politikom dekarbonizacije.

Potporu su ove godine ostvarila 102 korisnika s područja Koprivničko-križevačke županije. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 297.388 eura pri čemu je prosječni iznos subvencije koju daje Županija 50 posto investicije, a najviše 3.000 eura po korisniku.

Župan Darko Koren je istaknuo kako Županija kontinuirano razvija taj projekt te je tako i ove godine u odnosu na prošlu povećan broj korisnika i iznos sredstava.

“Ove smo godine osigurali 93.000 eura više sredstava za sufinanciranje, a broj korisnika je veći za njih 24”, izjavio je Koren.

11 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari