Investicijski fondovi: I dalje dobitnici u većini

pixabay.com
Investiranje, ilustracija Foto: Pixabay.com

Među investicijskim fondovima, prema podacima HRPORTFOLIO-a od četvrtka, treći radni dan zaredom dobitnici su bili u većini, objavila je Hina. Naime, 62 su investicijska fonda ili 78,48 posto bilježila dobitke, dok ih je 17 ili 21,52 posto bilježilo gubitke.

Među dioničkim investicijskim fondovima i ovaj su puta prevladavali dobitnici. Naime, 22 su fonda dobila a četiri izgubila na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,06 posto InterCapital Global Equity – klasa B fonda do 1,09 posto Generali Nova Europa fonda. S druge su pak strane gubitke zabilježili USA Blue Chip fond (-0,02 posto), ZB euroaktiv fond (-0,09 posto), HPB Dionički fond (-0,14 posto) i InterCapital Global Technology – klasa B fond (-0,22 posto).

I kod mješovitih investicijskih fondova ovaj su puta, drugi uzastopni dan, dobitnici bili u većini – 15 je fondova, prenosi Hina, dobilo a osam izgubilo na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od minimalnih 0,00 posto OTP Absolute fonda do 0,55 posto Erste Green Multi Asset fonda.

S druge su se pak strane gubici kretali u rasponu od 0,04 posto HPB Global fonda do 00,2 posto Generali Balanced fonda.

I među obvezničkim investicijskim fondovima – dobitnici. Osam je fondova dobilo dok su dva izgubila na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,02 posto Raiffeisen EUR 2025 Bond fonda do 0,1 posto HPB Obveznički fonda. S druge su pak strane gubitke od po 0,01 posto zabilježili Erste Adriatic Bond i Eurizon HR Bond fondovi.

Slično je i kod kratkoročnih obvezničkih investicijskih fondova. 12 je fondova dobilo, dok su ih tri izgubila na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od minimalnih 0,00 posto Raiffeisen Flexi USD kratkoročni obveznički fonda do 0,05 posto Raiffeisen Flexi Bond kratkoročni obveznički fonda. S druge je pak strane značajniji pad vrijednosti od 0,01 posto zabilježio tek HPB Kratkoročni obveznički fond.

I u skupini posebnih fondova dobitnici. Svih je pet fondova dobilo na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,09 posto Raiffeisen Wealth fonda do 0,37 posto ZB Future 2040 fonda.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari