Ante Pranić novi član uprave Kraša

Kraš/Val Grupa
Novi član uprave Kraša, Ante Pranić, Foto: Kraš/Val Grupa

Nadzorni odbor Kraša imenovao je Antu Pranića za novog člana Uprave Kraša s početkom četverogodišnjeg mandata od 1. lipnja 2024. godine. Ante Pranić je magistar inženjer građevinarstva, a priključio se Krašu 2021. godine.

Radio je u uredu Uprave društva te odjelu investicija na razvijanju i implementaciji strateški važnih investicijskih projekata na svim trima proizvodnim lokacijama – u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru, priopćeno je iz Kraša.

U svom resoru bit će zadužen za investicije, održavanje i korporativnu sigurnost te zaštitu na radu.

Posljednje četiri godine, unatoč svim globalnim izazovima, u Krašu je veliki naglasak stavljen na investiranje u proizvodne pogone što je prepoznato kao temeljni preduvjet za jačanje pozicije konditorskog lidera na ovim područjima. U nadolazećem razdoblju planiramo napravit snažniji i brži iskorak u smjeru robotizacije i automatizacije proizvodnje te njezine digitalizacije, podizanja efikasnosti i energetske učinkovitosti te daljnjeg unaprjeđenja uvjeta rada. S kolegama nastavljam raditi na jačanju Kraša na zadovoljstvo i dobrobit svih dionika, prije svega zaposlenika i potrošača, ali i poslovnih partnera, dioničara i lokalne zajednice“, izjavio je Pranić.

Podsjećamo, ovo je peta promjena u Upravi Kraša, od kraja prošle godine, kada je u prosincu 2023. godine, Damir Bulić, podnio ostavku a razlozi nisu precizirani. Za novog člana Uprave Kraša od početka siječnja imenovan je Filip Mutić.

Početkom 2023. godine, Nadzorni odbor Kraša imenovao je novog predsjednika Uprave Kraša, Allena Halamića, koji je na ovu dužnost stupio 1. travnja 2023. godine a sredinom te iste godine, jedan od većinskih vlasnika Kraša, Ivica Pivac, je preminuo.

Sredinom svibnja, Marijana Knežević Tudić imenovana je za novu predsjednicu Uprave Kraša, nakon što je Allen Halamić podnio ostavku iz, kako je priopćeno iz tvrtke, osobnih razloga.

Knežević Tudić će novu funkciju preuzeti od 20. lipnja a na mjesto predsjednice Uprave Kraša dolazi s pozicije članice Uprave Kraša, na koju je imenovana 15. travnja ove godine.

Iz tvrtke je navedeno tada i da Halamić ostaje dio Kraš grupacije te će obnašati funkciju savjetnika Uprave.

KRAŠ d.d.

Ravnice 48, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
142.541.850,82 (2022)
Broj zaposlenih:
1.785 (2022)

19 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari