Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura

Zvečevo
Čokolade Zvečevo, Foto: Zvečevo/Facebook

Konditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B, te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.

Kako stoji u izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi, prenosi Hina, Alvir je prodao dionice Zvečeva 22. travnja i to po cijeni od 23,22 eura za dionicu, odnosno za ukupno 6,68 milijuna eura.

Podsjetimo, još 26. ožujka, Tvrtka Flexway Adriatic sa sjedištem u Zagrebu, u vlasništvu Flexwaya DMCC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izvijestila je o nastanku obveze za preuzimanjem požeške konditorske industrije Zvečevo, nakon što je sklopila ugovor  o kupnji 213.167 redovnih dionica serije A i 74.562 redovne dionice serije B od kupnjom od Zdravka Alvira.

Time je za Flexway Adriatic, koji drži nešto više od 69 posto temeljnog kapitala Zvečeva, nastala zakonska obveza za ponudom za preuzimanje preostalih dionica Zvečeva, koji zajednički nastupa s istoimenom tvrtkom iz UAE, osnovanom u kolovozu 2020., a koja i osigurava financijska sredstva za stjecanje preostalih dionica Zvečeva.

Glavna djelatnost Flexway Adriatica, koji je kao društvo posebne namjene osnovan u prosincu 2023., trgovina je slasticama i čokoladom. Ponuditelj se obvezao da će objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica Zvečeva u zakonskom roku, po dobivenom odobrenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Pojedini mediji izvijestili su da je vlasnik ‘Flexwayja’ Rus Denis Štengelov, koji vlasnički kontrolira i ‘KDV’, veliku rusku prehrambenu kompaniju, koja se bavi i proizvodnjom slastica te ima u vlasništvu maloprodajni lanac ‘Yarche!’ u Rusiji.

Inače, Zvečevo ima temeljni kapital u visini od 9,94 milijuna eura, koji se sastoji od 382.370 dionica, nominalnog iznosa 26 eura.

ZVEČEVO d. d.

Kralja Zvonimira 1, 34000, Požega, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
10.588.656,05 (2022)
Broj zaposlenih:
183 (2022)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari