WeWork zatražio zaštitu od bankrota, upropastio ih rad od kuće

Foto: Helena Lopes/Pexels

WeWork, nekoć najvrjedniji američki startup koji je uz financijsku potporu SoftBank Groupa preoblikovao uredski sektor na globalnoj razini, zatražio je u ponedjeljak zaštitu od bankrota na sudu u New Jerseyju, saznaje Reuters.

Taj potez tumači se kao priznanje SoftBanka, japanske tehnološke grupe koja posjeduje oko 60 posto WeWorka i uložila je milijarde dolara u njega, da tvrtka ne može preživjeti ako ne pronađe neki način podmirivanja dugova.

Glasnogovornik WeWorka izjavio je kako je više od 90 posto zajmodavaca tvrtke pristalo pretvoriti dug u vlasnički kapital prema sporazumu o potpori restrukturiranja, brišući oko tri milijarde dolara duga.

Tvrtka, koja također namjerava pokrenuti postupak i na području Kanade, očekuje da će imati financijsku likvidnost za normalan nastavak poslovanja.

Dionice WeWorka u ovoj su godini pale su za čak 98,5 posto.

Profitabilnost je i dalje nedostižna, piše Reuters, jer se WeWork bori sa skupim najmovima i klijentima koji otkazuju uredske prostore zbog trenda rada od kuće.

Plaćanje prostora, kojih diljem svijeta imaju čak 777, potrošilo je 74 posto njihovih prihoda u drugom tromjesečju ove godine, kada je posljednji put objavio financijske rezultate.

U podnesku stečajnom sudu u New Jerseyju, WeWork je naveo imovinu od 15,06 milijardi dolara i obveze od 18,66 milijardi dolara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari